Sárközi Erika (Nilla) - Búcsúzóul örökké {+ játék}

Az „Igényes Blogregények Online” egy új kezdeményezés, amely tehetséges, de kevésbé ismert írópalánták és bloggerek köré szerveződik. Célunk, hogy jó, élvezhető, szórakoztató és teljes regényeket prezentáljunk az olvasók elé, akik a bloggerek véleménye után eldöntik, szeretnének-e a történet részesei lenni. Az igazat írva ajánlunk, vagy nem ajánlunk olvasásra egy regényt. Bővebben a Facebookon informálódhattok a kezdeményezésről, és kérdéseitekre is ott válaszolunk. A bejegyzés végén, a Rafflecopter dobozban megtaláljátok az oldalunkra navigáló hivatkozást!
Az első, és egyben indító regény, amelyet bloggereink bemutatnak, a Búcsúzóul örökké címet viseli.

Bocsi, hogy beleszólok: Nehezen kezdtem neki, mert féltem, hogy ki fog folyni a szemem, ám egy szép délután, eljött az olvasás ideje. Komolyan mondom, még a mosdóig se mentem ki, amíg be nem fejeztem e remek iromány olvasását. Ezek után egyből neki is kezdtem a bejegyzés pötyögések...

„Blanka egy idős asszony, aki macskájával és egy Miguel nevű háztartási robottal él együtt. Egészen addig magányosan telnek a napjai, míg egyetlen unokája meg nem látogatja. Sokat mesél neki, leginkább a múltjáról, naplójáról, eltemetett emlékeiről és érzelmeiről.
  Blanka egy fiatal, összezavarodott nő, aki keresi önmagát, a nevetést, a szerelmét. Mindent elveszíthet egy pillanat alatt – vagy már sokkal hamarabb elkezdett összezuhanni a világa?
  Blanka egy tizenöt éves győri lány, aki most kezdi a gimnáziumot. Befolyásolható, éretlen és tisztalelkű. Makulátlan, akár az első szerelem véglegessége...
Egy élet regénye ez.”

A történet első fejezetének megjelenése: 2014. június 23.
A regény elérhetősége: www.nilla-2.blogspot.com

Ismét hozzászólok valamit, hiszen ez a dolgom: Blanka szemszögébe teljesen bele tudtam élni magam, nemcsak az írónő zseniális tehetsége miatt, hanem, mert a történet majdnem egyezik az én múltammal. Szerintem ennél többet nem is kell "mondanom". Bámulatos, megindító, élethű, s tökéletes. Tán ezek a szavak illenek rá a legjobban.

Na, de, hogy végre normális kritikát is hozzak: Ez NEM egy mese, nem is egy nyálban tocsogó romantikus regény, hanem egy igen komoly mű, mely egyszerre játszódik a múltban és a jövőben, s melyben a lány rengeteget küzd egy reménytelen szerelemért. Egyszerre zúdul ránk minden érzelem, legyen az jó, vagy akár rossz, sírhatunk, esetleg nevethetünk, egyetérthetünk, tagadhatunk, emlékezhetünk, feledhetünk... Ez a valóság emberek. A tömör valóság, ahol nincsenek rózsaszínű felhők, se csodák. Csak te, a támogatóid, s az élet. Pontosan ezt sugallja Blanka története is. Nem hazudik.

A szerző jóvoltából a kezdeményezés első fordulójához tartozik egy játék is. A doboz kitöltésével esélyetek nyílik megnyerni egy általatok választott könyvet – viszont a postázás csak Magyarország területén belül lehetséges, valamint az árérték maximum 3500 forint.
A dobozba először is be kell jelentkezni, e-maillel vagy Facebook regisztrációval, azután felelni egy kérdésre, amire a választ a bejegyzésben találjátok, és like-olni az oldalakat. Ha a jobb felső sarokban a 4/4 feliratot látjátok, már készen is vagytok. Sok szerencsét!
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése